Как да блокирате, деактивирате и изтриете Facebook акаунти

Въпреки че има много положителни страни, но понякога и Facebook оказва негативно влияние върху нас. Пример е броят на случаите на тормоз до случаи на отвличане, започнали от запознаване във Facebook. За да избегнат тези неблагоприятни ефекти, много потребители в крайна сметка деактивират или изтриват своите акаунти във Facebook.

Ако сте един от потребителите, които искат да си тръгнат за миг или да се отдалечат завинаги от умората от Facebook, този път Карис Сигнал ще прегледа лесни стъпки за това.

Как да деактивирате Facebook

Деактивирането на акаунта ви във Facebook е най-сигурният начин, ако искате да напуснете Facebook за момент. По този начин няма да загубите запазени данни и можете да ги активирате по всяко време. Ето стъпките:

1. Уверете се, че вече имате акаунт във Facebook, като се регистрирате тук.

2. Щракнете върху бутона във формата на стрелка в горния десен ъгъл, след което изберете опцията за настройки.

Изтрийте акаунта във Facebook

3. В лявото меню щракнете върху менюто за защита. След това кликнете върху опцията „Деактивиране на вашия акаунт“, разположена в долната лява част.

Изтрийте Facebook акаунт 2

4. Изберете една от точките, поради която сте решили да деактивирате акаунта си във Facebook. След това щракнете върху бутона за потвърждение по-долу.

Изтрийте Facebook акаунт 3

Как да изтриете Facebook

Ако наистина не искате да имате акаунт във Facebook, тогава изтриването му за постоянно е най-добрият избор. Но не забравяйте, че за постоянно да изтриете акаунта си във Facebook, всички данни, снимки и различни други неща ще бъдат загубени.

Следователно, преди да го изтрием, трябва да направим две неща, за да не съжаляваме по-късно. И двете от тях създават резервно копие на данни и също се прекъсват от приложения на трети страни.

1. Архивиране на данни

Помнете колко памет се съхранява във вашия акаунт във Facebook, който може да искате да отворите по всяко време. Следователно, за да не съжалявате по-късно, би било добре, ако първо направите резервно копие на всички данни, съхранявани в него.

За щастие Facebook предоставя функция, която може да архивира всички тези данни само с едно щракване. Различните данни, които ще бъдат архивирани, включват снимки, състояния, направени, и реклами, които са били кликнали. Ето стъпките:

1. Щракнете върху бутона в горния десен ъгъл, който ще изведе падащо меню, след което изберете опцията за настройки.

Изтрийте акаунта във Facebook

2. След това ще се появи страницата с общи настройки за акаунта, съдържаща обща информация за вашия акаунт във Facebook. Кликнете върху опцията „Изтеглете копие на вашите данни във Facebook“, намираща се под информацията.

Затворете акаунта във Facebook

3. На следващата страница щракнете върху бутона "Стартиране на моя архив". След това Facebook ще започне процеса на събиране на данни до три часа в зависимост от това колко данни имате.

Затворете Facebook акаунт 2

4. Когато приключите, Facebook ще изпрати имейл, съдържащ връзката за изтегляне на данни. Преди да го изтеглите, ще бъдете помолени първо да въведете паролата си. След това кликнете върху бутона „Запазване“ в долния десен ъгъл, за да започнете процеса на изтегляне на данни.

2. Изключете свързания акаунт

Една от политиките на Facebook е да направим 14-дневна почивка, когато решим да затворим акаунта си във Facebook. Това означава, че след като натиснете бутона за изтриване, новият ни акаунт се изтрива напълно през следващите 14 дни. Ако в рамките на 14 дни отворим отново акаунт във Facebook, процесът на затваряне ще бъде анулиран автоматично.

В допълнение към отварянето на акаунт във Facebook, анулирането ще се извърши и ако има дейности от приложения на трети страни, които са свързани с вашия акаунт във Facebook, като Twitter, Instagram, Path и други. Затова следвайте стъпките по-долу, така че различните приложения да не пречат на процеса на закриване на вашия Facebook акаунт.

1. Щракнете върху бутона в горния десен ъгъл, след което изберете опцията за настройки в падащото меню.

2. Изберете раздела на приложението в лявото меню, за да изведете различни приложения, които са свързани към вашия Facebook акаунт. След това щракнете върху бутона X, разположен от дясната страна на всяко приложение, за да го изтриете. Премахнете всички приложения напълно.

Затворете Facebook акаунт 3

Ако сте архивирали данни и сте изтрили всички свързани приложения, сега можете да стартирате процеса, за да затворите акаунта си във Facebook, как да:

1. Посетете страницата на Помощния център на Facebook за изтриване на акаунт тук. След това натиснете бутона "Изтриване на моя акаунт".

Изтрийте Facebook акаунт 4

2. След натискане на бутона ще се появи изскачащ прозорец. Там се изисква да запишете паролата и кода CAPTCHA, съдържащи се на снимката. След това щракнете върху бутона "OK", за да продължите.

Изтрийте Facebook акаунт 5

Изскачащ прозорец ще се появи отново и ще ви информира, че вашият акаунт е изтрит за постоянно след 14 дни. Ако през тези 14 дни влезете обратно във Facebook, процесът на изтриване на акаунта ще бъде анулиран автоматично.

Следователно, за да гарантирате, че процесът на изтриване на този акаунт във Facebook протича перфектно, нямате право да отваряте акаунт във Facebook в продължение на 14 дни. Уверете се също, че данните ви за вход на различни устройства като смартфони и таблети са изтрити, така че да не влизате автоматично във Facebook.

Как да блокирам Facebook

Ако деактивирането или изтриването на акаунт във Facebook е твърде тежко, можете също да блокирате досадни приятели във Facebook. Номерът също е много лесен и може да се извърши само за секунди. Ето стъпките:

Метод 1

1. Щракнете върху бутона със стрелка в горния десен ъгъл, след което изберете опцията за настройки, която се показва в падащото меню.

как да блокирам Facebook

2. Изберете менюто за блокиране, след което напишете името на приятеля, който искате да блокирате, в колоната с потребителски блок. На тази страница можете също да блокирате покани за събития, да блокирате покани за приложения или да блокирате самото приложение.

как да блокирам Facebook 2

Метод 2

1. Отворете профила на приятеля, който искате да блокирате, след това щракнете върху менюто в горния десен ъгъл и изберете опцията "Отчет / блокиране". В нашия пример ще блокираме акаунта на Mark Zuckerberg * ups *.

как да блокирам Facebook 3

2. Ще се появи изскачащ прозорец, питащ какви действия ще предприемете върху човека. Изберете "Блокиране", след което натиснете бутона "Потвърди".

как да блокирам Facebook 4

След като следвате един от двата начина да блокирате Facebook, сега можете да дишате с облекчение, защото няма повече досадни приятели във Facebook. След като блокирате, приятелите ви автоматично вече няма да могат да виждат различни неща, които публикувате във Facebook.

Освен това те също няма да могат да ви маркират в публикация или статус, да поканят на събитие или група и да говорят в чат. Блокирането също автоматично ще прекрати приятелството ви, дори вашият приятел няма да може да ви добави като приятел отново.

как да блокирам Facebook 5

И така, как можем отново да сме приятели? Достатъчно лесно, щракнете върху иконата за заключване в горния десен ъгъл на вашия акаунт във Facebook, след това изберете опцията "как да накарам хората да спрат да ме притесняват" и след това изберете "Вижте всички блокирани потребители". След това премахнете блока на вашия приятел.

Но не забравяйте, че след като премахнете блока, няма да се сприятелявате отново с приятеля си. Следователно, след като го премахнете от списъка с блокове, трябва отново да изпратите заявката за приятел. Късмет!